φακές Χρόνος Προετοιμασίας10minΧρόνος μαγειρέματος45minΜερίδες4Υλικά 300 γρ φακές 1-2 κρεμμύδια λευκά 2 καρότα 2 κλωνάρια σέλερυ 2 σκ. σκόρδο 1 κ.τ.σ πελτέ τομάτας 2 φύλλα δάφνης 100 ml ελαιόλαδο 400 γρ κον κασέ τομάτα 1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλο 2 λίτρα ζεστό νερό αλάτι, πιπέρι, ξύδι Εκτέλεση Ξεπλένουμε τις φακές με κρύο νερό. Ενναλακτικά αν θέλετε τις βράζετε σε νερό για 10 λεπτά, ξαφρίζετε και κρατάτε το νερό για μετά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε σε καρεδάκι το καρότο και το σέλερυ. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, τη δάφνη, τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Έπειτα βάζουμε τις φακές, την τομάτα κον κασέ, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 40-50 λεπτά(αναλόγως το μέγεθος που έχουν οι φακές) . Όταν είναι έτοιμες προσθέτουμε φρέσκο ελαιόλαδο και ξύδι κατά προτίμηση. Σερβίρισμα Σερβίρουμε με φέτα, λακέρδα ή ρέγκα ή οτιδήποτε άλλο παστό θέλουμε και φρέσκο ψωμάκι. Διατροφικός Πίνακας (στα 100γρ)Θερμίδες116kcalΛιπαρά8grΥδατ/κες10grΠρωτεΐνη4grΦυτ. Ίνες5grΣίδηρος2gr By admin|2023-09-28T10:05:36+00:00June 12, 2023|Συνταγές|0 Comments