Επιλέξτε μια από τις διαθέσιμες επιλογές για περισσότερες λεπτομέρειες

Αναλαμβάνουμε την διατροφική υποστήριξη ατόμων με αυξημένο ή μειωμένο σωματικό βάρος, συντάσσοντας εξατομικευμένα διατροφικά σχήματα μετά από λεπτομερές ιστορικό και έλεγχο της κατάστασης υγείας.

Η επιτυχία μας στηρίζεται στον σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων του κάθε ανθρώπου, στην τακτική παρακολούθηση και την δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης.

Παράλληλα σεβόμαστε την ελληνική κουζίνα προτείνοντας για τα διαιτολόγια μας τα παραδοσιακά μας φαγητά.

Η διατροφική υποστήριξη των αθλητών απαιτεί γνώσεις,  μεθοδικότητα και κατάλληλα εργαλεία μέτρησης, καθώς υπάρχουν διαφορετικές  απαιτήσεις και ανάγκες σε κάθε δραστηριότητα, αλλά και  ηλικιακό στάδιο του αθλητή.

Διαθέτουμε όλα εκείνα τα εργαλεία και την εμπειρία που απαιτούνται προκειμένου να μπορούμε αξιόπιστα να προσεγγίσουμε τον κάθε αθλητή και να συνθέσουμε το δικό του εξατομικευμένο διαιτολόγιο για να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμεί.

Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια ευκαιρία για την έγκυο γυναίκα να υιοθετήσει υγιείς διατροφικές συνήθειες που θα την ακολουθήσουν στην υπόλοιπη ζωή της.

Σε αρκετές περιπτώσεις χρειάζεται να παρέμβουμε είτε σε επίπεδο συμβουλών για την διαχείριση μερικών συνηθισμένων συμπτωμάτων (δυσκοιλιότητα, πεπτικές διαταραχές κ.ά) είτε με συγκεκριμένο διαιτολογικό σχήμα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε περιπτώσεις όπως διαβήτης κύησης.

Παράλληλα μπορούμε να θέσουμε τους στόχους βάρους και να παρακολουθήσουμε την πορεία του στη διάρκεια της εγκυμοσύνης προκειμένου η μέλλουσα μητέρα να βρίσκεται εντός του ενδεδειγμένου εύρους.

Η παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

Η επιτυχία συμμόρφωσης των παιδιών με τις αρχές της υγιεινής διατροφής, που αποτελεί το πρώτο στάδιο για τη ρύθμιση του σωματικού βάρους, μπορεί να επιτευχθεί μόνον με τη συντονισμένη προσπάθεια των γονέων κάτω από την καθοδήγηση του διαιτολόγου, σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού.

Στην προσπάθεια αυτή λαμβάνεται λεπτομερές ιστορικό και καθορίζονται εφικτοί στόχοι, ενώ ελέγχεται σε τακτική βάση η πρόοδος. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στον καθορισμό των στόχων, μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον οποίο αναδεικνύονται και αναγνωρίζονται οι ανθυγιεινές συμπεριφορές αλλά παράλληλα δημιουργείται και κλίμα εμπιστοσύνης με το διαιτολόγο.

Ενισχυτικά, οι εκτυπώσεις για την αποτύπωση της σωματικής κατάστασης των παιδιών είναι προσαρμοσμένες με τρόπο ώστε να κινούν το ενδιαφέρον και την περιέργειά τους και να τα βοηθούν να κατανοήσουν καλύτερα το σώμα τους.

Η μέτρηση της σωματικής σύνθεσης με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής αγωγιμότητας (Bioelectrical Impedance Analysis, ή συντομογραφικά ΒΙΑ) αποτελεί μια αξιόπιστη και μη παρεμβατική μέθοδο υπολογισμού της σύστασης του σώματος με μεγάλη αξιοπιστία και ακρίβεια.

Διαθέτουμε 2 σύγχρονα μηχανήματα – λιπομετρητές – TANITA με τους οποίους μπορούμε να υπολογίζουμε μια πληθώρα σωματικών παραμέτρων που μας βοηθούν τόσο στην κατανόηση της σωματικής μας σύστασης και κατ’ επέκταση στον καλύτερο σχεδιασμό ενός διατροφικού πλάνου, όσο και στον έλεγχο προόδου ενός υπάρχοντος διατροφικού προγράμματος.

Πραγματοποιούνται μετρήσεις σωματικού βάρους, μάζας και ποσοστού σωματικού λίπους, άλιπης μάζας, ολικών υγρών, βασικού μεταβολικού ρυθμού, BMI, υπολογισμός οστικής μάζας και μυικής μάζας, μεταβολικής ηλικίας.

Παράλληλα πραγματοποιείται ακριβής μέτρηση του ύψους με το σταθερό επιδαπέδιο αναστημόμετρο TANITA 217, με ακρίβεια 1 mm.

Τέλος, διαθέτουμε το επαναστατικό φορητό υπολογιστή μεταβολισμού “breezing metabolism tracker” που στηρίζεται στη μέθοδο της έμμεσης θερμιδομετρίας , το οποίο μπορεί να μας διαγνώσει περιπτώσεις χαμηλού μεταβολισμού (είτε γενετικής αιτιολογίας, είτε πχ λόγω προβλήματος στο θυρεοειδή αδένα) ή να μας βοηθήσει να προσεγγίσουμε αποτελεσματικότερα περιπτώσεις στις οποίες απαιτείται μεγάλη ακρίβεια στον υπολογισμό των καθημερινών καύσεων (πχ αθλητές).