Project Description

Μπάρες Δημητριακών με Φυστικοβούτυρο

Η ακόλουθη συνταγή αποτελεί παραλλαγή  συνταγής που είναι ανεβασμένη στην ιστοσελίδα του Άκη Πετρετζίκη .
Κάναμε μερικές μικρές αλλαγές και σας την παρουσιάζουμε!!!

  • 450 γρ. φυστικοβούτυρο

  • 200 γρ. μέλι

  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια

  • 150 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

  • 150 γρ. granola βρώμης με μέλι

  • 200 γρ. βρώμη

  • 80 γρ. μαύρες σταφίδες

  • Ζεσταίνουμε το μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.

  • Ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο με το μέλι σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μη σφίξει πολύ το μείγμα.

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ με μεμβράνη από πάνω, στα μικροκύματα στα 800 watt για 2 λεπτά ή σε μπεν μαρί.

  • Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα φυστικοβούτυρου-μελιού.

  • Τέλος, προσθέτουμε τη βρώμη, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα  και τις μαύρες σταφίδες και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ. Ρίχνουμε και τη granola  και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι.

  • Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης πάνω σε ένα ταψί 20×30 εκ. Απλώνουμε το μείγμα από πάνω, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 3-4 ώρες.

  • Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε ισομερείς μπάρες.

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Αν σας ενδιαφέρει η αυθεντική συνταγή, μπορείτε να τη βρείτε εδώ:

https://akispetretzikis.com/el/categories/snak-santoyits/mpares-dhmhtriakwn