Μπάρες Δημητριακών με Φυστικοβούτυρο
Η ακόλουθη συνταγή αποτελεί παραλλαγή συνταγής που είναι ανεβασμένη στην ιστοσελίδα του Άκη Πετρετζίκη .
Κάναμε μερικές μικρές αλλαγές και σας την παρουσιάζουμε!!!
-
450 γρ. φυστικοβούτυρο
-
200 γρ. μέλι
-
200 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια
-
150 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
-
150 γρ. granola βρώμης με μέλι
-
200 γρ. βρώμη
-
80 γρ. μαύρες σταφίδες
-
Ζεσταίνουμε το μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
-
Ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο με το μέλι σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μη σφίξει πολύ το μείγμα.
-
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ με μεμβράνη από πάνω, στα μικροκύματα στα 800 watt για 2 λεπτά ή σε μπεν μαρί.
-
Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα φυστικοβούτυρου-μελιού.
-
Τέλος, προσθέτουμε τη βρώμη, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τις μαύρες σταφίδες και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ. Ρίχνουμε και τη granola και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι.
-
Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης πάνω σε ένα ταψί 20×30 εκ. Απλώνουμε το μείγμα από πάνω, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 3-4 ώρες.
-
Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε ισομερείς μπάρες.
ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Αν σας ενδιαφέρει η αυθεντική συνταγή, μπορείτε να τη βρείτε εδώ: