ΥΛΙΚΑ
-1 αυγό,
-125γρ βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου),
-½ κούπα ζάχαρη (110γρ),
-1 κούπα αλεύρι (220γρ) + 1 κούπα αλεύρι (στο τέλος),
-½ μπεικιν
– 3 μήλα τριμμένα κόκκινα,
– 1/2 κούπα ζάχαρη,
– ½ κγ κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη να γίνει κρέμα, προσθέτω το αυγό, χτυπάω καλά να ομογενοποιηθεί.
-Προσθέτω το μπεικιν και τη μια κούπα αλεύρι και χτυπάω να γίνει η ζύμη.
-Το βγάζω από το μίξερ, προσθέτω τη δεύτερη κούπα αλεύρι και ζυμώνω απαλά με το χέρι να βγει μια μαλακή ζύμη.
-Βουτυρώνω την ταρτιέρα και απλώνω λίγο λιγότερο από τα ¾ της ζύμης.
-Βάζω από πάνω τη γέμιση με το μήλο και από την υπόλοιπη ζύμη που έμεινε κάνω μπαλάκια, τα πατάω και τα βάζω από πάνω.
-Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνω για 30-40 λεπτά. Όταν αρχίζει να ροδίζει είναι έτοιμη.
-Αφού κρυώσει ρίχνω από πάνω άχνη και κανέλα.
ΠΡΟΣΘΕΤΑ
-Περίπου 400 θερμίδες / κομμάτι 100γρ
ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ