Υπηρεσίες Διατροφικής Υποστήριξης στη Λάρισα / τηλ. 2410-410318 κιν. 6983507755
βρείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

ΥΛΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ Ζύμης για ταρτιέρα 28 ε

-1 αυγό,

-125γρ βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου),

-½ κούπα ζάχαρη (110γρ),

-1 κούπα αλεύρι (220γρ) + 1 κούπα αλεύρι (στο τέλος),

-½ μπεικιν

ΥΛΙΚΑ γέμισης

– 3 μήλα τριμμένα κόκκινα,

– 1/2 κούπα ζάχαρη,

– ½ κγ κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Χτυπάω στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη να γίνει κρέμα, προσθέτω το αυγό, χτυπάω καλά να ομογενοποιηθεί.

-Προσθέτω το μπεικιν και τη μια κούπα αλεύρι και χτυπάω να γίνει η ζύμη.

-Το βγάζω από το μίξερ, προσθέτω τη δεύτερη κούπα αλεύρι και ζυμώνω απαλά με το χέρι να βγει μια μαλακή ζύμη.

-Βουτυρώνω την ταρτιέρα και απλώνω λίγο λιγότερο από τα ¾ της ζύμης.

-Βάζω από πάνω τη γέμιση με το μήλο και από την υπόλοιπη ζύμη που έμεινε κάνω μπαλάκια, τα πατάω και τα βάζω από πάνω.

-Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνω για 30-40 λεπτά. Όταν αρχίζει να ροδίζει είναι έτοιμη.

-Αφού κρυώσει ρίχνω από πάνω άχνη και κανέλα.

ΠΡΟΣΘΕΤΑ

-Περίπου 400 θερμίδες / κομμάτι 100γρ

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ