Υπηρεσίες Διατροφικής Υποστήριξης στη Λάρισα / τηλ. 2410-410318 κιν. 6983507755
βρείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

 

  • Υλικά

    ΥΛΙΚΑ Ζύμης για ταρτιέρα 28 ε

    -1 αυγό,

    -125γρ βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου),

    -½ κούπα ζάχαρη (110γρ),

    -1 κούπα αλεύρι (220γρ) + 1 κούπα αλεύρι (στο τέλος),

    -½ μπεικιν

    ΥΛΙΚΑ γέμισης

    – 3 μήλα τριμμένα κόκκινα,

    – 1/2 κούπα ζάχαρη,

    – ½ κγ κανέλα

  • Εκτέλεση

    -Χτυπάω στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη να γίνει κρέμα, προσθέτω το αυγό, χτυπάω καλά να ομογενοποιηθεί.

    -Προσθέτω το μπεικιν και τη μια κούπα αλεύρι και χτυπάω να γίνει η ζύμη.

    -Το βγάζω από το μίξερ, προσθέτω τη δεύτερη κούπα αλεύρι και ζυμώνω απαλά με το χέρι να βγει μια μαλακή ζύμη.

    -Βουτυρώνω την ταρτιέρα και απλώνω λίγο λιγότερο από τα ¾ της ζύμης.

    -Βάζω από πάνω τη γέμιση με το μήλο και από την υπόλοιπη ζύμη που έμεινε κάνω μπαλάκια, τα πατάω και τα βάζω από πάνω.

    -Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνω για 30-40 λεπτά. Όταν αρχίζει να ροδίζει είναι έτοιμη.

    -Αφού κρυώσει ρίχνω από πάνω άχνη και κανέλα.

  • Πρόσθετα

    -Περίπου 400 θερμίδες / κομμάτι 100γρ

  • Με μια ματιά