ΥΛΙΚΑ
-½ φλιτζ αλεύρι βρώμης
-¾ φλιτζ αμύγδαλα σε σκόνη
-¼ φλιτζ καρύδια σε σκόνη
-¾ φλιτζ τριμμένα καρότα
-½ φλιτζ σταφίδες ξανθές & μαύρες
-¼ φλιτζ δαμάσκηνα κομμένα σε κομματάκια
-¼ φλιτζ ινδική καρύδα
-1κγ σόδα μαγειρική
-½ κγ κανέλα
-2 αυγά
-2κσ ηλιέλαιο
-2κσ μέλι
-1 βανίλια
-¾ φλιτζ ώριμη λιωμένη μπανάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σε ένα μπωλ (1) βάζουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τη βρώμη, την καρύδα, την κανέλα και τη σόδα και τα ανακατευουμε..
-Σε ένα άλλο μπολ (2) βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Στο ίδιο μπωλ βάζουμε την βανίλια, το μέλι, το λάδι και τη μπανάνα και τα κάνουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα σαν κρέμα.
-Προσθέτουμε στο μπολ (1) με τα αμύγδαλα τους χουρμάδες και τις σταφίδες.
-Προσθέτουμε τα υλικά του μπωλ (2) με τα αυγά στο πρώτο μπωλ (1) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, λαδώνουμε ελαφριά μια παραλληλόγραμμη φόρμα κέικ και τη γεμίζουμε με το μίγμα. Την χτυπάμε μια φορά ελαφριά για να γεμίσει ομοιόμορφα το μίγμα και την ψήνουμε στον αέρα για 30-35 λεπτά. Μετά το πρώτο 20λεπτό τσεκάρουμε με την οδοντογλυφίδα αν έχει σταθεροποιηθεί.
ΠΡΟΣΘΕΤΑ
Διατηρείται σκεπασμένο περίπου 1 εβδομάδα και ταιριάζει υπέροχα με μαρμελάδα βερίκοκο..