Το ανθρώπινο σώμα είναι μία τέλεια μηχανή η οποία όμως καταναλώνει πολύ ενέργεια για να αποδώσει τα μέγιστα. Ο πολύπλοκος εγκέφαλός μας, χρειάζεται συνεχώς γλυκόζη για να φέρει σε πέρας όλες τις δύσκολες αποστολές που του αναθέτουμε. Για αυτό χρειάζεται να προσέχουμε πολύ τη διατροφή μας ώστε να αποδίδουμε καλύτερα. Άλλωστε είμαστε ό,τι τρώμε… και αν τρώμε σωστά θα είμαστε οι καλύτεροι. Ποιες τροφές έχουν τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε για να βελτιώσουμε την παραγωγικότητά μας;

Τα πράσινα λαχανικά είναι μία από τις καλύτερες τροφές. Περιέχουν πολλές βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και θρεπτικά συστατικά όπως είναι το σίδηρο, που βοηθά στη καλύτερη οξυγόνωση του αίματος και του εγκεφάλου και βοηθά στην αντίληψη.

Τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι γεμάτα με βιταμίνες και μαγνήσιο που βελτιώνουν τη γνωστική λειτουργία.

Το πράσινο τσάι έχει συστατικά που προστατεύουν το νευρικό σύστημα.

Ο σολομός έχει Ω3, πρωτεΐνη, σίδηρο και σύμπλεγμα βιταμινών Β, που επίσης βελτιώνουν τη μνήμη, τη λογική σκέψη και τη συγκέντρωση.

Η καφεΐνη βελτιώνει τη μνήμη και προστατεύει από τις συσπάσεις των βλεφάρων, κάτι πολύ χρήσιμο για αυτούς που είναι όλη μέρα μπροστά από μία οθόνη.

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αυξάνει την παραγωγικότητα ενδορφινών και ενισχύει τη συγκέντρωση.

Η σοκολάτα γάλακτος βελτιώνει το χρόνο αντίδρασης του εγκεφάλου και ενισχύει την λεκτική και οπτική μνήμη.

Κάθε είδους μούρα είναι πραγματικά πολύτιμα. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες και λειτουργούν σαν αντιφλεγμονώδη, σταματώντας τη γήρανση των εγκεφαλικών κυττάρων. Επιπλέον βελτιώνουν τη μνήμη.

Το γιαούρτι κάνει πολύ καλό γιατί είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, μεταλλικά στοιχεία και προβιοτικά που βοηθούν το πεπτικό σύστημα, ώστε να λειτουργεί καλύτερα και να παρέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο εγκέφαλος για να αποδώσει.

Τα αυγά περιέχουν χολίνη η οποία ενισχύει τη μνήμη και το χρόνο αντίδρασης.

Το κόκκινο κρασί βελτιώνει σημαντικά την «κοντή μνήμη». Μόνο μην το παρακάνετε.

Η μελιτζάνα μπορεί να κρατήσει τον εγκέφαλό σας σε εγρήγορση ενισχύοντας την επικοινωνία μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων και των χημικών αγγελιοφόρων.

Προσπαθήστε να αποφύγετε:
Τροφές που περιέχουν ζάχαρη, όπως είναι τα γλυκά ή τα αναψυκτικά. Μπορεί να σας δώσουν λίγη ώθηση αρχικά αλλά μόλις πέσουν τα επίπεδα της γλυκόζης θα νιώθετε άδειοι, αδύναμοι, θολοί και νευρικοί.
Βαριές τροφές (χάμπουργκερ, τηγανητές πατάτες) που χωνεύονται δύσκολα και θα σας φέρουν υπνηλία.